Lagen 2014/15

Skellefteå AIK tog hem bucklan och guldet i SM-finalen 2013/14. Det var efter ett spännande slutspel som det norrländska laget tog hem segern. Men det dröjer inte länge innan ännu en ny säsong drar igång och då är det full fart igenom på pucken. Svenska Hockey Ligan startar igenom i september och då är det allvar än en gång. Då ska 12 lag slåss om det åtråvärda guldet och äran att bli svenska mästare. Det har också kommit på tal att utöka antalet lag i SHL till 14 stycken. Det blir nya regler och nya kvalsystem som kommer att gälla från och med säsong 2015/16. Nya licenser och ett nytt playoff-system införs. Nu under säsong 2014/15 så blir det som vanligt, alltså 12 lag som spelar.

Här är lagen inför kommande säsong:

Brynäs IF

Hemarenan ligger i Gävle och heter Läkerol Arena som rymmer 8600 åskådare. Laget har totalt 13 stycken sm-guld på sin repertoar och har varit med i 10 sm-finaler genom tiderna.

Djurgårdens IF

På hemmaplan spelar Djurgården i Globen (13850) och på Hovet (8094) i Stockholm. Föreningen har 16 stycken sm-guld på sin tavla och har varit med i inte mindre än 25 sm-finaler.

Frölunda HC

Ett Göteborgslag som spelar i Scandinavium som rymmer 1200 besökare. Man har tagit 3 sm-guld och spelat 5 sm-finaler.

Färjestad BK

Från Karlstad kommer detta lag med hemarena i Löfbergs Arena där man får in lite mer än 8000 i publiken. 9 stycken sm-guld har man och 20 spelade sm-finaler.

HV71

Kommer från Jönköping och spelar som hemmalag på Kinnarps Arena (7000) med 4 stycken sm-guld i bagaget. HV71 har spelat 5 stycken sm-finaler i historien.

Leksands IF

Har blivit svenska mästare i ishockey 4 gånger och spelat 9 stycken sm-finaler i högsta ligan. Hemarenan heter Tegera Arena och kan ta emot 7600 personer under en match.

Linköping HC

I Linköping spelar man i Saab Arena med en publikkapacitet på 8500 personer. Laget har inget sm-guld men man har spelat 2 sm-finaler.

Luleå Hockey

Coop Norrbotten Arena heter lagets arena (6300) och där spelar man sina hemmamatcher. Luleå har vunnit sm-guld en gång och spelat 4 sm-finaler.

Modo Hockey

Från Örnsköldsvik kommer detta lag och spelar som hemmalag i arenan Fjällräven Center (7600). Modo har vunnit sm-guld 2 gånger och spelat final vid 6 tillfällen.

Skellefteå AIK

I Skellefteå Kraft Arena som rymmer 6000 åskådare spelar laget Skellefteå AIK och man har blivit svenska mästare 3 gånger. Antalet spelade sm-finaler är 5 stycken.

Växjö Lakers Hockey

Laget har inte vunnit något guld eller spelat i en sm-final. Hemmaplan är i VIDA Arena i Växjö som rymmer 5700 besökare under en match.

Örebro Hockey

I Behrn Arena spelar Örebro Hockey sina matcher på hemmaplan. Örebro är också en nykomling i Svenska Hockey Ligan och ingen statistik finns tillgänglig för detta lag.

Nedsläpp för de första matcherna på säsong 2014/15 är den 10 september. Då spelar Luleå Hockey mot Skellefteå AIK i Coop Norrbotten Arena kl. 19.00.

Vi ser fram emot en intensiv och spännande säsong till hösten!