Elitlicensen för Tingsryds AIF är hotad på grund av nekade lån

tingsryd

Tingsryds AIF är ett av de hetaste lagen i allsvenskan just nu och man sikar så klart på en plats i den högsta ligan, men det finns andra saker som kan fälla laget, ett lån som skulle försäkra deras ekonomi har blivit nekat. Laget är på topp och allt ser väldigt bra ut men den ekonomiska situationen har inte varit på samma nivå de senaste åren. Det blev ett minusresultat på över 2 miljoner inför denna säsong och nu har man svårt att få lån för att komma på banan igen. Tingsryd kommun har sagt nej till att låna ut pengar till klubben och för att vara med i Svenska Hockey Ligan behöver man ett eget kapital på minst 1 miljon kronor. Klubbens stödförening säger sig kunna samla ihop ungefär hälften av dessa pengar och resten ska komma från en eventuell försäljning av aktier. Klubben vill dock ha ännu mer pengar för att kunna driva laget på elitnivå.

Tingsryd AIF vill ha ett lån på ytterligare 2 miljoner kronor och då vill man att sponsorerna ska stå för borgensåtagandet. Man har haft kontakt med kommunen för att få igenom lånen men där har man lämnat ännu ett avslag och nu ser det ganska mörkt ut för lagets framtid.

Tingsryd AIF ligger just nu på plats nummer 1 i Hockey Allsvenskan. Så här ser hela tabellen ut just nu (2015-12-31)

 1. Tingsryd
 2. AIK
 3. Oskarshamn
 4. Västerås
 5. Vita Hästen
 6. Karlskoga
 7. Almtuna
 8. Leksand
 9. Timrå
 10. Mora
 11. Pantern
 12. Björklöven
 13. Asplöven
 14. Sundsvall

Källor: Sverigekontanter.se, Hockeyallsvenskan.se