Kaos i Djurgårdens IF (DIF)

Marcus Nilson är tillbaka i Djurgårdens IF. Detta har väckt kraftiga reaktioner från deras supporter grupper. Nu hotar de med att bojkotta Djurgården, och kräver ordföranden, Kaarel Lehistes avgång. Bakgrunden till detta är en delad uppfattning om spelarens kontrakt, som ledde till att Djurgårdens IF fick betala ut en summa av en halv miljon kronor till Marcus Nilson i utebliven ersättning, ränta och skadestånd. Detta delades då inte av fansen, som ser Marcus Nilson som en svikare av deras mycket heliga lag.

Marcus Nilson mötte fansen för första gången på en presskonferens

På tisdagskvällen den 13 januari uppenbarade sig Marcus Nilson inför sina fans för fösta gången sedan problemet uppstod. Detta skedde då i och med spelaren återkomst till Djurgårdens IF. Där fick han motta massor av klagomål och tillrättavisningar av sina fans, vilket ledde till att den förre lagkaptenen försattes i gråt och bad om förlåtelse inför fansen.

Supportergrupperna var dock oeniga i om detta kan accepteras och många av dem kräver nu Kaarel Lehistes avgång som ordförande för deras kära klubb. Kaarel Lehistes reaktioner på detta önskemål är delade, då han beklagar att han inte har allas förtroende som ledare för Djurgårdens IF. Han säger sig dock ha känslan av att han via personlig kontakt och via mail har del av sitt förtroende kvar. Han hoppas också att de supportrar som kräver hans avgång ska omvärdera sin uppfattning.

I slutändan så är det ju styrelse och medlemmar som kommer att besluta i denna fråga. Blir trycket förstort så kommer ju de naturligtvis att ge efter för fansen, eftersom det är klubbens levebröd. Hur det går med detta får vi följa via Aftonbladet Sport. Lite mera kan du läsa redan nu genom att klicka på denna länk. Om Djurgårdens kaos.