Modo har värvat den otroligt rutinerade, Donald Brashear

Donald Brashear har värvats av Modo Hockey, och ska nu spela i SHL. Donald Brashear är en fysisk spelare inom hockeyn´s värld som spelat över 1000 matcher i NHL, och på grund av sin tuffa och hårda attityd på spelplanen suttit utvisad hela 2634 minuter.

Donald Brashear är en hård spelare, som värvats av Modo just för sin fysiska förmåga och för att skapa trygghet för hela laget under matcherna. Peter Forsberg som numera är assisterande manager för Modo har varit den som slutfört värvningen av denna meriterade NHL-spelare.

Donald Brashear är en gigant på rinken som väger hela 106 kg, och är 190 centimeter lång. Efter sin långa karriär i NHL-serien, där han spelat med många av de svenska toppspelarna i NHL så flyttade han ned till farmarserien AHL, och även provat på kampsporten MMA.

Med sina 42 år på nacken, så är Donald Brashears karriär snart över, men vi kommer säkerligen att få se denna spelare i åtminstone några år till i Modos dräkt i svenska SHL-serien. Detta kommer förmodligen att ge oss mycket spänning och dramatik på planen om vi får se till hans tidigare tuffa spel i NHL.

Lite fakta om Donald Brashear under hans tidigare karriär

Donald Brashear är född i Bedford, Indiana 1972, och har innan han kom till Modo spelat i hela sex olika amerikanska klubbar. Han började sin amerikanska karriär 1992 i Montreal Canadiens, och avslutade sitt spel i AHL-klubben Riviére- du-Loup CIMT.

Han rankas på 15:e plats i NHL´s historia då det gäller utvisningsminuter samt avstängningar. Han har utöver detta varit offer för en av de mest publicerade hockeystraffen i NHL´s historia då han skadades av en slashing i huvudet av Marty McSorley år 2000. Han har även meriter i internationella mästerskap två gånger, där han representerat USA 1997 och 1998.