Djurgårdens, Daniel Fernholm efter den brutala tacklingen

För lite över en vecka sedan hände ytterligare en otäck tackling med skaderesultat inom den Svenska ishockeyn. Denna gång en armbåge i huvudet. Som tur är så händer detta inte så ofta med ishockey som tidigare, så någon form av bukt med det måste ha fått genomslag. Dock är det alldeles för många gånger, sådana fulheter inträffar och enligt mig så skulle straffen vara mycket hårdare.

Jag har två stora sportintressen i livet. Det ena är just ishockey, och det andra är UFC´s ultimate fighting. Tyvärr så är det så att det är alldeles för mycket fulheter i dessa två sporter. Jag gör jämförelse mellan tacklingar bakifrån och slag med armar och klubba i ishockeyn med att trycka till pungkulorna med ett knä eller sticka fingrarna i ögat i UFC.

En parallell som kan vara svår att förstå, men med det menar jag att straffen är för små för att få ett slut på dessa osportsliga metoder som skadar den verkliga idrotten och underhållningen.

Hur har det gått för Daniel Fernholm och vad tycker hans om straffet

Tyvärr så har denna fula armbågstackling skadat Daniel Fernholm rejält, då denna har svårt att sova på nätterna efter att ha fått en kraftig hjärnskakning till följd av den oschyssta tacklingen. Han mår illa och har svårt att titta på TV. När Daniel Fernholm kan vara matchklar igen är för tidigt att säga. Han hoppas dock själv kunna vara tillbaka på is om ytterligare 7-10 dagar.

Daniel Fernholm tycket att straffet som delades ut till Johan Forsberg efter tacklingen, är ett konstigt sätt att bedöma en straffskala. Då två spelare som har slagits under en match kan få avstängning i tre matcher, och att det i detta fall bara blev fyra matchers avstängning för Johan Forsberg. Trots att Johan Forsberg även fick böter på 24000 kronor så anser många precis som Fernholm, att detta var ett för svagt straff. Jag är benägen att hålla med. Vad tycker du? Läs mera och kommentera med vad du har för åsikter på Aftonbladet Sport.