Ta bort VM när det är OS

Att ta bort VM under åren då det är OS inom ishockey, har varit ett ganska stort diskussionsämne. Eftersom VM i ishockey spelas varje år, anses OS som den allra största turneringen. OS i ishockey spelas nämligen endast en gång under fyra år. När båda turneringarna spelas under samma år, menar många att det blir för mycket för ishockeyspelarna, som också måste spela en säsong på 80-100 matcher i NHL.

Åren då OS spelas samtidigt som VM, är det ofta väldigt många spelare som tackar nej till VM. Många säger att det känner sig väldigt slitna efter en säsong i NHL samt OS. Ett flertal experter inom ishockey anser också att VM blir överflödigt de åren då det är OS. I en intervju på SVT med ishockeyexperten Micke Renberg, berättar han att han tycker att OS och VM samma år blir för mycket. Att det bör räcka med en stor turnering varje år, eftersom två stora turneringar under samma år drar för mycket på krafterna.

Detta år, 2014, var ett sådant år. OS och VM spelades men de flesta spelarna som spelade för Tre Kronor i OS, skippade VM. De ansåg en extra turnering var alldeles för mycket och ville inte riskera några skador. Dessutom var de heller inte engagerade över att spela VM och ville därför överlåta det åt någon annan som hade större engagemang. Om det kommer att hända att man tar bort VM under de åren då det är OS, är osäkert. Det verkar dock inte som om något kommer att ske inom en snar framtid.